Niets is zo gezellig voor de huiskok als met het gezin direct mee aan tafel te kunnen schuiven.Daarom nog eens een eenpansgerecht.
Deze schotel kan volledig vooraf klaargemaakt worden.Je moet ze alleen nog in de oven steken maar dat kan wel een flink uurtje duren.
Bereidingswijze
De witte saus bereiden.Zie Bechamelsaus op deze site.
De kaas mengen met de room en bij de saus roeren.
Op smaak brengen met cayennepeper,muskaatnoot en zout.
De aardappelen schillen en afdrogen.
De tomaten in een zeef gieten,laten uitlekken en kleiner snijden.
De uien en de knoflook schoonmaken en fijnhakken.
De peterselie wassen en fijnhakken.
De olie verhitten.De uien en de knoflook aanstoven.De peterselie en het gehakt bijvoegen en meebakken tot het gehakt rul is.
De aardappelen in flinterdunne schijfjes snijden met behulp van een komkommerschaaf of een mandolin.(opgepast voor de vingers!)
De aardappelschijfjes droogdeppen.
Een ovenschaal invetten en de aardappelschijfjes,de tomaten,de vleesbereiding en de kaassaus in laagjes stapelen.Eindigen met een laagje kaassaus.
Nog een paar vlokjes boter verdelen over de schotel.
In de oven zetten op 200 gr C gedurende 1 uur.
Nagaan of de aardappelen gaar zijn door er met een breinaald of een mespunt in te prikken.
Aan tafel!
Dezelfde bereiding kan vegetarisch door het gehakt te vervangen door gemalen quorn.