Een lekker en gezond stoofpotje met schapenvlees en verschillende groentjes. Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd. Het is niet veel werk, maar lamsnavarin moet wel een tijdje op het fornuis staan om lekker zacht te worden.
Bereidingswijze
Snij de ajuinen, raapjes, wortelen, selder en courgette in grove stukken.
Verwijder de topjes van de boontjes.
Smelt een klontje boter in een grote stoofpot. Kruid het vlees met peper en zout en kleur de stukken vlees goudbruin in de hete boter. Het vlees moet nog niet gaar zijn, een goudbruine korst volstaat. Schep het vlees samen met de braadresten uit de stoofpot en zet het even opzij.
Plet de look en doe het samen met de grove stukken ajuin in de stoofpot. Als de ajuin lichtjes begint te kleuren, voeg je de stukken vlees terug toe. Strooi de lepel bloem en de komijn over het vlees. Roer het even door elkaar en laat het enkele minuutjes meebakken.
Voeg de stukken groenten toe samen met de gepelde tomaten, de fijne boontjes en schep om. Laat gedurende enkele minuten stoven.
Giet er langzaam, tegen de rand van de stoofpot, de rode wijn en de lamsfond bij. Voeg de kruiden toe.
Dek af en laat gedurende minstens een uur sudderen op een zacht vuur.
Maak de couscous klaar, zoals aangegeven op de verpakking.
Serveer de lamsstoofpot met groentjes en de couscous, eventueel met een glaasje van de rode wijn die je al gebruikte in de saus.