Bereidingswijze
Emondeer de tomaten: maak een kruisje aan de onderkant van de tomaat en dompel ze gedurende een tiental seconden onder in kokend water. Nu kan je de schil van de tomaat makkelijk verwijderen. Vergeet ook de pitten niet te verwijderen. Snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine stukjes.
Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking in een grote hoeveelheid water met zout.
Bak het gehakt los in een pan.
Voor de kaassaus, maken we eerst een roux. Smelt de boter, zonder dat hij verkleurt, in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerend opdrogen. Gebruik een houten lepel en let goed op dat de roux niet aanbrandt! Giet vervolgens de melk bij de roux. Blijf rustig roeren met een garde tot de saus bindt. Na een tijdje zal je een gladde bechamelsaus verkrijgen. Als de saus voldoende ingedikt is, haal je de pot van het vuur en voeg je de gemalen kaas toe. Meng tot je opnieuw een gladde saus verkrijgt. Voeg tot slot een scheutje citroensap toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de kaassaus met de macaroni, de tomatenblokjes en het gehakt. Schik in een ovenschaal, strooi er wat gemalen kaas over en zet het eventjes onder de grill.
Tips:
Voor wat extra smaak kan je altijd een bouillonblokje toevoegen bij het maken van de saus.
Als je een glazige en glanzende saus wilt, kan je er altijd een eierdooier onder roeren.