- Klop het ei los. Roer de bloem eronder en meng er een snuifje zout en wat peper bij. Voeg er het ijskoude water bij en klop met de klopper tot een vrij glad deeg.
- Laat een paar uur rusten in de koelkast. Goed koelen is nodig om een luchtig en krokant baksel te bekomen dat ook minder vet opneemt.
- Haal de ingrediënten door het beslag en frituur op 180 graden. Leg zeker niet teveel stukjes gelijk in het mandje.
Opgediend met een goed afsmakend dipsausje zijn het gegeerde aperitiefhapjes.
Scampi, mosseltjes, stukjes vis of vlees, courgettestaafjes, broccoli- en bloemkoolroosjes, zelfs bloemen van courgette, pompoen en vlier,... zowat alle min of meer vast voedsel kan op deze wijze gefrituurd worden.
Voor zoete hapjes (schijfjes appel, ananas, banaan,...) kan aan het deeg wat suiker toegevoegd worden. In dat geval kan je de hapjes na het bakken met bloemsuiker bestrooien.