Onlangs kreeg ik op een receptie dit originele hapje aangeboden. Bij navraag bij de kelner kwam ik een en ander te weten. Toen ik bij Macro toevallig de geschikte hoorntjes vond, kon ik aan de slag. Dit is het resultaat.
Bereidingswijze
Snij dikke, gelijke frieten.
Laat deze een vijftal minuutjes koken in licht gezouten water.
Meng terwijl de gehakte bieslook met de mayonaise en schep een lepeltje in elk hoorntje.
Vis de frietjes uit het water en laat ze afkoelen.
Meng het paneermeel met de parmezaanse kaas.
Klop het ei los.
Haal de frietjes achtereenvolgens door de bloem,het losgeklopt ei en het mengsel paneermeel-parmezaan.
Bak de frietjes goudgeel in frituurvet op 180 graden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Strooi er een weinig zout over.
Steek in elk zakje een frietje en dien warm op.
Verbazing alom!
Wie de hoorntjes niet vindt, kan de frietjes opdienen in miniglaasjes.