Scampi's in een heerlijk luchtig krokant jasje van japanse Panko.
Bereidingswijze
Dit gerechtje is heel eenvoudig enkel het bereiden vraagt wat behendigheid.
- Maak de scampi's schoon en verwijder het darmkanaaltje. rol ze even in wat losse bloem zodat ze een fijn laagje bloem hebben.
- Klop een eitje op en voeg er de gewenste kruiden aan toe. Ik gebruikte peper, zout en wat dille.
- Voeg wat Panko of japanse paneer kruimels in een andere kom.
- Verwarm het frietvet op 180°
Nu komt het Leuke deel. Zorg voor de volgende opstelling:
- Scampi's -> Eitjes -> Panko -> Frituurvet.
- Met de linker hand neem je de scampi en haal je deze door het ei, door de bloem op de scampi vormt dit een laagje.
- leg met de linkerhand de scampi nu in de Panko en gooi met de rechter hand wat Panko over de Scampi.
- De scampi zal nu wat droger zijn en je kan deze nu uit de Japanse Panko Paneermeel nemen met de propere rechter hand en plaats de scampi met Panko in het frietvet.
- Deze handeling moet snel gaan en bak dus BV maar max 6 scampi's heel kort goudbruin in het frietvet.
- Haal ze eruit en laat uitlekken op wat keukenrol.
Serveer met een look sausje of wat Soja en Wasabi. Geniet!