Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes. Snijd de helft fijn. Meng de scampi's in een schaaltje met œ eetlepel olijfolie en een snufje cayennepeper.Verhit een œ cm olijfolie in een klein pannetje, leg een paar blaadjes basilicum in de hete olie en bak ze in 1-2 minuten knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak zo ook de rest van de blaadjes. Bak de plakjes pancetta in een droge pan zachtjes uit.Grill de scampi's in een grillpan of onder een hete grill in 3-4 minuten tot ze mooi roze en gaar zijn. Bestrooi ze met wat grof zeezout.Verwarm ondertussen de kerriesaus en roer de fijngehakte basilicum erdoor. Vorm in het midden van 4 grote diepe borden een bergje papardelle. Leg de scampi's erop en schep de saus erover. Bestrooi met de krokante blaadjes basilicum en leg op elk een plakje pancetta. Tip: Vervang de basilicum eventueel door een ander kruid zoals peterselie of koriander. De blaadjes daarvan kunnen ook krokant gebakken worden.