Tagliatelle bolognaise: the original!
Langer dan 1 uur
Iedereen kent wel onze versie van pasta bolognaise. Maar de originele traditionele versie uit Bologna ziet er heel anders uit, en smaakt ook anders. In Italië heeft elke streek en iedere 'mamma' zo haar eigen variatie op en interpretatie van het recept. Dus voel je vrij om dit basisrecept naar eigen believen aan te passen.
Intussen sparen we je alvast een citytrip naar de mooie Italiaanse stad uit. Je brengt in een handomdraai de Ragù alla Bolognese namelijk zelf thuis op je bord!
Ingrediënten
voor 2 personen

300 g tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
100 ml room
vers geraspte Grana Padano of Parmigiano Reggiano kaas
200 g rundsgehakt
100 g varkensgehakt
50 g Pancetta
1 ui
1 wortel
1 stengel witte selder
50 ml droge witte wijn
80 ml melk
40 g gepelde tomaten (vers of uit blik)
1 laurierblad
zout
peper
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten