Een heerlijk gerecht voor de koude winterdagen. Serveer met dikke friet.
Bereidingswijze
Dep de stooflappen droog en laat ze op kamertemperatuur komen. Snij in grote dobbelstenen en haal de stukken door de bloem. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees snel bruin in drie gedeeltes. Voeg zout en peper tijdens het bakken toe. Doe elk gedeelte gebakken vlees in een zware braadpan. Voeg tenslotte een beetje meer olie en boter toe en bak de uien in vijf minuten. Voeg de uien dan toe aan de pan met het vlees. Deglaceer de koekenpan met het bier. Voeg de bouillon toe en laat dit nog een paar minuten sudderen. Voeg dit aan het vlees toe samen met de rest van de ingrediënten (behalve de jam). Zet een deksel op de pan, laat het gerecht aan de kook komen, verlaag het vuur en laat 2-3 uur zachtjes sudderen. Voeg de jam toe en laat nog een kwartiertje koken met het deksel schuin op de pan. Serveer met friet of aardappelpuree.