Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water perpersoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
2 Leg de mini-trostomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapieren besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie.Bestrooi met peper en zout en bak de trostomaten 15 minuten in de oven.
3 Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan metdeksel en giet daarna af.
4 Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de courgette met een dunschillerof kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de oreganoblaadjes van de takjesen hak fijn. Snijd of scheur ondertussen de serranoham in stukjes.
5 Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak6 minuten op middelhoog vuur.
6 Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de wokof hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peperen zout.
7 Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie enhet grootste deel van de serranoham toe.
8 Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranohamen oude kaas. Besprenkel naar smaak met de overige extra vierge olijfolieen serveer met de mini-trostomaten.
Tip! Ben je een liefhebber van knoflook? Snijd of pers dan 1 teen perpersoon fijn en fruit mee met de sjalot.
javascript:nicTemp();