Wil je dat heerlijke vakantiegevoel iets langer vasthouden? Maak dan een gerecht met de smaken van de zon: knoflook, tomaten, paprika en vis. In dit lichte, smaakvolle stoofpotje proef je pure Spaanse passie!
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien en knoflook toe en laat deze een paar minuten zachtjes glazig worden.
Zet het vuur iets hoger en voeg de wijn toe. Voeg dan de tomatenblokjes, suiker, geroosterde paprika's, Spaanse paprika en zout en peper toe.
Breng even aan de kook, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de aardappelen, de erwten en het water toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Proef of er nog meer zout en peper erbij moet.
Bak de kabeljauw aan beide kanten mooi bruin.
Voeg de garnalen en de kabeljauw (in stukken) aan de saus toe. Laat nog 5 minuten koken en serveer met de aioli en een frisse, droge witte wijn. Bijvoorbeeld de Conde de Albeta Macabeo.