In het Midden-Oosten en Noord Africa wordt dit gerecht vaak geserveerd als ontbijt, wat mij betreft is het ook lekker en snel bereid als avondeten of lunch. De eieren worden gepocheerd in een rijke tomatensaus; kies voor zoete rijpe verse tomaten, ze maken hier de muziek.
Bereidingswijze
De ui en paprika in reepjes/halveringen snijden, samen met fijngemaakte knoflook in de olie aanfruiten totdat de ui zacht en glazig wordt. De tomaten in stukjes snijden en erbij doen, zout en peper naar smaak toevoegen en stoven totdat de tomaten zacht worden. De tomaten kunnen eventueel van hun velletje ontdaan worden, ik vind het bij de kleinere tomaatjes niet nodig.
De eieren voorzichtig in de tomatensaus breken, op smaak brengen en op een zacht vuur 2-3 minuten koken, met de deksel erop. De eieren zijn op hun lekkerst met een zachte dooier, maar mocht u bang zijn voor salmonella, kunnen u ze natuurlijk helemaal gaar pocheren. Op het eind met peterselie bestrooien.
Serveren met brood, pita of tortilla's, een paar kruimels feta kaas voegt ook een lekkere zoute noot toe. Eet smakelijk!