Een slank (en heerlijk!) gerecht dat je met gestoomde broccoli of sperziebonen kunt serveren. Geef er wat witte rijst, aardappeltjes of brood bij (lekker om in de saus te dippen).
Ingrediënten
voor 4 personen
1 el olijfolie
klontje boter
1 teentje knoflook, geperst
1 sjalotje, fijngehakt
100 ml witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 el verse tijm
1 tl suiker
zout en peper
600 g schelvisfilet
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan en fruit de knoflook en het sjalotje glazig in 4 minuten.
- Voeg de wijn toe, verhoog het vuur en laat de wijn iets verdampen. Voeg dan de tomatenblokjes, tijm, suiker en zout en peper toe en laat de saus afgedekt 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de vis toe, leg het deksel weer op de pan en laat het gerecht nog 8 minuten koken. Keer de visfilets halverwege de kooktijd om en haal ze iets uit elkaar.
- Serveer met gestoomde broccoli of sperziebonen en witte rijst, aardappels of brood.