Een mooie salade voor een elegante, lichte lunch. De zachte, warme geitenkaasjes smelten op de tong en de appel maakt de salade heerlijk fris. Perfect voor de lente! Serveer deze maaltijdsalade met een knisperende Sancerre.
Bereidingswijze
1. Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een dikke consistentie in een grote kom.
2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en leg ze apart. Bak de spekreepjes (ook in een droge koekenpan) en giet ze daarna af.
3. Leg de geitenkaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze onder een hete gril gedurende 3-5 minuten bruin worden.
4. Doe de bladgroente in de kom met de dressing en hussel alles goed door elkaar zodat elk blaadje met de dressing bedekt wordt.
5. Verdeel de bladgroente over twee borden. Besprenkel elk bord met de geroosterde walnoten, de gesneden appel en de uitgebakken spekreepjes.
6. Leg vijf warme kaasjes op elke portie en serveer meteen.