Bereidingswijze
Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Langer marineren mag ook; de smaken kunnen dan nog beter intrekken.
Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het vlees en de marinade toe. Breng aan de kook. Laat minimaal 3 uur op laag vuur sudderen, bij voorkeur op een vlamverdeler.
Neem het vlees uit de pan en leg op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie. Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn en pureer de groenten en de marinade met een staafmixer tot een saus.
Snijd het vlees in plakken en schep de saus erbij. Lekker met aardappelpuree. In plaats van gedroogde rozemarijn kun je ook 2 takjes rozemarijn gebruiken.
TIP : U kunt het stoofvlees een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm langzaam op laag vuur.