Het maken van risotto is niet moeilijk maar vergt wel geduld want je mag tijdens het koken niet van het fornuis weglopen! Voor een perfect romig resultaat, moet je de rijst steeds blijven roeren.
Een glaasje wijn bij het eten? Serveer deze zomerse risotto met een goed gekoelde sauvignon blanc.
Tips:
-Zorg dat de bouillon goed heet blijft tijdens het koken van de risotto.
-De kippenbouillon kun je maken door 3 bouillonblokjes op te lossen in 1 ½ liter kokend water.
-In plaats van dille is munt ook lekker.
-Heb je een citroen? Roer de rasp van de schil van 1 citroen door het gerecht.
-Vergeet niet om de erwtjes van tevoren te ontdooien.
Bereidingswijze
Verhit de olie en boter in een diepe pan met dikke bodem en laat de ui en knoflook in 3 minuten zachtjes zweten. Zet daarna het vuur hoog en voeg de rijst toe met een beetje zout en peper. Roer de rijst 1 minuut goed door zodat alle korrels bedekt worden met een laagje vet. Voeg 100 ml van de bouillon toe, zet het vuur lager en blijf roeren totdat alle bouillon opgenomen is door de rijst.Voeg de rest van de bouillon in kleine hoeveelheden toe (gebruik hiervoor een soeplepel) en blijf steeds roeren. Voeg pas meer bouillon toe als het laatste beetje helemaal door de rijst is geabsorbeerd. Waarschijnlijk heb je niet alle bouillon nodig. Proef een paar rijstkorreltjes na ongeveer 15 minuten, maar meestal duurt het 20 minuten voordat de rijst precies goed is; zacht zijn maar met een beetje beet (al dente). Als dat nog niet het geval is, ga je door met bouillon toevoegen en roeren. Proef de rijst weer na een paar minuten. Haal, zodra de rijst gaar is, de pan van het vuur en roer de erwtjes, garnalen, boter en het meest van de dille door de risotto. Leg een deksel op de pan en laat deze 4 minuten rusten. Serveer de risotto en garneer met de rest van de dille.