Serveer de spareribs met een simpele rijstsalade. Deze maak je als volgt: Kook 150 g rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen en roer er 70 g gehakte groene olijven en een fijn gesneden bosje peterselie door.
Ingrediënten
voor 4 personen
1 kilo spareribs (2 grote racks)
½ el paprikapoeder
1 ½ el Herbes de Provence
½ el gedroogde oregano
¾ el zeezoutvlokken (bijv. Fleur de Sel of Maldon)
versgemalen peper
1 ½ el olijfolie
100 ml water
Bereidingswijze
- Bekleed een grote bakplaat met een dubbele laag aluminiumfolie.
- Was de spareribs, dep ze goed droog met keukenpapier en verwijder het vliesje aan de onderkant.
- Om de dry-rub te maken, meng je het paprikapoeder, Herbes de Provence, gedroogde oregano en zout en peper in een kommetje.
- Wrijf de spareribs aan alle kanten in met de olijfolie en daarna de dry-rub. Leg ze op de bakplaat met de bolle (vlezige) kant naar boven, schenk het water onder de spareribs en dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Laat het geheel een half uurtje buiten de koelkast staan en verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. Bak de spareribs (afgedekt) gedurende 1 uur en 30 minuten.
- Verwijder de folie en bak ze nog 8-15 minuten op 190°C maar hou goed in de gaten dat ze niet verbranden.
- Laat de spareribs 10 minuten rusten en serveer ze met de rijstsalade.