In deze pittige curry met malse kipdijfilet en romige kokosmelk, zorgt flespompoen voor een licht-zoet accent. Serveer dit verwarmende gerecht met basmati rijst, couscous of naanbrood. De flespompoen kan ook vervangen worden door zoete aardappelen.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak de sjalotjes en knoflook zacht. Voeg de curry pasta toe en goed roeren. Draai het vuur iets hoger, voeg de kipdijfilet toe en bak die al omscheppend enkele minuten mee. Voeg de gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen gember en versgemalen peper toe en bak het geheel nog eens 3 minuten. Draai het vuur nog iets hoger en voeg de kippenbouillon, kokosmelk en de sojasaus toe. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en voeg de flespompoen toe. Laat de curry 20 minuten koken. Leg het deksel schuin op de pan en laat het nog 5 minuten koken. Serveer met basmatirijst, couscous of naanbrood en verse koriander.