Niets is makkelijker en laat het huis lekkerder ruiken dan gebraden kip. Het is een ideale luie maaltijd want zodra de kip in de oven is, hoef je niets meer te doen (behalve een fles wijn open trekken misschien). Wel van groot belang is het gebruik van een goede, biologische kip. Dat maakt niet alleen een ongelofelijk groot verschil qua smaak, maar is ook gezonder en beter voor mens en milieu. Serveer de kip met een groene salade, stokbrood en een beetje kruidenboter.
Een niet te zware Côtes du Roussillon past hier uitstekend bij.
Bereidingswijze
Was de kip goed van binnen en buiten. Droog hem af met keukenpapier en leg de kip in een braadslee.Doe de knoflook, een citroenhelft en de tijm in de buikholte van de kip. Smeer de kip in aan alle kanten met de chilli-olie en breng op smaak met de paprikapoeder, zout en peper. Laat de kip (op zijn borst) een half uurtje op kamertemperatuur komen.Verwarm de oven op 190°C voor en zet zodra de oven op temperatuur is, de kip (op zijn borst) erin. Braad de kip 40 minuten.Na 40 minuten keer je de kip heel voorzichtig om en bedruip je hem met zijn eigen vocht (doe dit met een bedruippipet of een soeplepel). Doe de kip weer in de oven en laat hem nog ongeveer 40-50 minuten braden. Haal de kip uit de oven en pers de andere citroenhelft over de kip. Laat de kip eventjes rusten voordat je hem snijdt.