Gewone witte champignons zijn ook lekker! Zeker in combinatie met gerookte spekreepjes, verse salie en Parmezaanse kaas, maar als je van dit gerecht een feest wilt maken, vervang dan de witte champignons door cantharellen of eekhoorntjesbrood!
Bereidingswijze
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en bereid de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de prei en knoflook in 3 minuten zacht. Verhoog het vuur, voeg de magere spekreepjes, plakjes champignons, salie en peper toe en bak dit al roerend in 6 minuten. Roer de room en Parmezaanse kaas erdoor en laat alles nog 1 minuut koken. Giet de penne af. Haal de pan met de spekjes en champignons van het vuur en roer de penne er goed door. Verdeel het gerecht over de borden, garneer met wat blaadjes salie en een paar draaien van de pepermolen.