Pompoen is de smaak, kleur en vitaliteit van de herfst! Meestal wordt deze fel oranje vrucht verwerkt in soepen, maar ook in een voedzaam
pastagerecht doet hij het goed.
Bereidingswijze
Zet een grote pan water op het vuur voor de pasta. Zodra het water aan de kook komt, voeg je wat zout en de pasta toe. Kook je pasta altijd een of twee minuten korter dan de aangegeven tijd op de verpakking.
Bak de spekreepjes in 2-3 minuten in een pan zonder olie of boter. Haal ze uit de pan en doe ze in een kom.
Doe de boter en olie in de pan en laat de sjalotjes en de knoflook zachtjes zweten.
Het vuur iets hoger zetten en de pompoen, salie, zout en veel versgemalen peper toevoegen. Roer alles goed door en voeg de wijn toe. Leg een deksel op de pan en laat dit 12-15 minuten koken, of tot de pompoen zachter is maar niet zo zacht dat hij uit elkaar valt.
Zodra de pasta klaar is, bewaar je een klein kopje van het kookvocht en giet je de pasta af.
Voeg de pompoen aan de pasta toe, samen met het kopje kookwater, de spekreepjes en de kaas.
Serveer meteen en vergeet niet het stuk Parmezaanse kaas (en de rasp) ook op tafel te zetten!