Pasta met ansjovis en broodkruim
20-30 minuten
Pasta con acciughe e mollica - De Siciliaanse keuken kent veel recepten met verse en gezouten ansjovis. Verse ansjovis kan worden gebakken of gegrild en gezouten ansjovis wordt vaak gebruikt om bepaalde gerechten nog meer smaak te geven. Veelal kom je gezouten ansjovis tegen in pastasauzen, zoals in dit recept.

Bijzonder aan dit gerecht is dat er oud broodkruim op de pasta gestrooid in plaats van geraspte kaas. Verassend lekker! Gooi oud brood daarom nooit weg, maar laat het geheel drogen om vervolgens te kunnen vermalen.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Sicilicious’ van Loes Janssen Miraglia.

Persoonlijk heb ik de voorkeur de tomaten niet door een vergiet te drukken, maar in kleine stukjes te snijden: van Nederlandse tomaten blijft helaas niet veel over als je ze door een zeef drukt. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

5 gezouten ansjovisfilets (of 10 ansjovisfilets uit een blikje)
400 gram rijpe tomaten (of 2 blikjes gepelde tomaten)
2 teentjes knoflook
olijfolie
een handjevol versgehakte bladpeterselie
zout en peper
150 gram droog, oud brood
300 gram spaghetti of linguine
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten