BereidingswijzeVoorbereiding: 10min › Bereiding: 20min › Klaar in:30min
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de pancetta lichtbruin(ongeveer 8 minuten).
- Voeg peper toe en roer af en toe, totdat de pancetta sterk begint te ruiken.
- Doe de pancetta en olijfolie in een grote kom en laat iets afkoelen.
- Klop eieren en eigeel in een beker.
- Wanneer de pancetta enigszins afgekoeld is, roer je het ei mengsel erdoor, vervolgens de helft van de parmezaanse kaas en zet opzij.
- In de tussentijd breng je een grote pan met gezouten water aan de kook en kook je de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking (8-10 minuten).
- Giet de spaghetti af, waarbij je 150 ml van het pasta-water overhoudt.
- Meng de hete spaghetti direct in de kom met het ei- en pancetta mengsel en roer goed.
- Roer er geleidelijk wat van het pasta water door, zodat de saus lekker romig wordt.
- Indien nodig, roer je er meer Parmezaanse kaas door.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met de resterende Parmezaanse kaas.