Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de
paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom.
2 Snijd het zuurdesembroodje in stukjes van 2 cm, besprenkel met de olijfolie en bak 4 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. Haal daarna uit de oven.
3 Snijd of hak de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.
4 Snijd of pers de knoflook fijn en meng door de stukjes brood. Breng op smaak met zout en bak nog 3 – 4 minuten in de oven.
5 Verdeel de makreel met een vork in kleine stukken. Voeg de makreel, de stukjes zuurdesembrood en de dressing toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.
6 Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met
extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.
Tip! Door de dressing worden de stukjes zuurdesembrood weer eenbeetje zacht. Wacht daarom niet te lang met het serveren van de salade.
javascript:nicTemp();