Bereidingswijze
Hulpmiddelen
Ovenschaal
grill
pannen
Voorbereiding
Biertje openen
Bereidingswijze
Het gehakt
begin met het gehakt los te bakken, met zout, peper en wat mexicaanse kruiden,voeg extra chilipoeder toe en wat tabasco.
Een blikje tomatenpuree of een flinke klodder tomatenketchup en een flinke scheut wijn.
Laat op een laag pitje lekker sudderen terwijl je de rest klaar maakt.
de kip
Snij de kip in erg kleine stukjes en bak wederom met zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder en mexicaanse kruiden op hoog vuur in een braadpannetje totdat ze gaar en lekker bruin zijn, voeg ook hierbij een klodder tomatenketchup toe en wat je
verder nog nodig vind.
Verdeel de paprika of de groente tussen de twee pannetjes en bak zeer kort even mee, de groente blijft lekker knapperig.
Ondertussen heb je de grill natuurlijk al voorverwarmd en in een ovenschaal een dikke bodem van tortillachips (eventueel kun je er een maistortilla onder leggen) alvast even voorverwarmd in de oven,
leg aan de ene kant het gehakt, aan de andere kant de kip op de nachos en
bestrooi het hele zaakje royaal met gerapste kaas.
Even onder de grill tot alles lekker gesmolten is.
Een lekkere dikke klodder quacemole en desnoods creme fraiche erbij en klaar is je muchos nachos!