Eenvoudige bereiding van lamsvlees, wel met een bijzonder frisse en lekkere saus erbij. De koteletten kunnen zowel op de bbq alsook in een pan bereid worden
Bereidingswijze
De lamskoteletten goed op smaak brengen met zout en peper, insmeren met wat olijfolie. Als ze op de bbq bereid worden, rozemarijn en knoflook fijnhakken en op het vlees aanbrengen. Anders worden ze heel in een pannetje meegebakken.
Voor de saus de knoflook, kruiden, citroensap en -rasp, sjalot, olijfolie, suiker, zout en peper in een keukenmachine tot puree malen. Door de yoghurt heen roeren.
Het vlees op de goed voorverwarmde bbq leggen, rose bakken. Anders in een pannetje een beetje olijfolie opwarmen, de takje rozemarijn en geplette knoflookteen toevoegen en de koteletten aan beide kanten bakken, natuurlijk niet te gaar.
Serveren met partjes citroen, verse salade, brood en, natuurlijk, de yoghurtsaus.