Bereidingswijze
1 Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van derode peper en snijd fijn. Roer de kokosmelk los (zie tip).
2 Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbakde knoflook, rode peper, linzen en currykruiden 1 minuut op middelmatigvuur. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe. Breng afgedektaan de kook en laat 30 minuten koken op laag vuur.
3 Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg debataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en laat nog 15 minutenkoken.
4 Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladerenapart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok en bak op middelhoog vuur mee.
5 Voeg vervolgens vlak voor het opdienen de groene bladeren van depaksoi en de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut. Breng de curry opsmaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water of kokosmelktoe als de curry te droog wordt.
6 Snijd de koriander grof. Verdeel het gerecht over de borden. Garneermet de verse koriander en de yoghurt.
Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent nietdat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestandsdelen en zorgenvoor een extra volle smaak.
Dit gerecht bevat meer dan 2/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels.
javascript:nicTemp();