Hartige ricotta-spinazie taart
30-60 minuten
"torta salata con ricotta e spinaci"

Deze hartige taart lijkt op de ‘torta Pasqualina’ die traditioneel wordt gegeten tijdens de Paasdagen. Oorspronkelijk is het een Ligurisch gerecht, bestaande dunne laagjes deeg waartussen ricotta, spinazie en ei zit. Inmiddels is de taart geliefd in heel Italië. Deze variant van de ‘torta Pasqualina’ is niet moeilijk te maken, snel klaar en doet qua smaak niet onder aan de ‘echte’ traditionele taart. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

8 plakjes bladerdeeg, ontdooid 
450 gram spinazie, gewassen
4 eieren
250 gram ricotta
100 gram oude kaas
beetje paneermeel
olijfolie
zout en peper
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten