Mijn Chili, een makkelijk eenpangerecht, heeft diepe smaken die niet overheerst worden door een overschot aan heet. De ingrediëntenlijst is vrij lang. Toch hebben alle ingrediënten een plaats in het geheel en zorgen ze voor een robuuste smaak. Schrik niet van het gebruik van cacaopoeder. Het geeft de chili een rond en vol accent, terwijl je de uitgesproken smaak van de cacao in het gerecht bijna niet terug kan vinden.
Bereidingswijze
Verhit de olie en laat de ui, knoflook en chilipepertje in 5 minuten zachtjes fruiten.
Maal de koriander- en venkelzaadjes in een vijzel fijn en voeg ze toe aan de ui en knoflook. Laat de zaadjes nog 2 minuten zachtjes meebakken.
Draai het vuur hoog, voeg het gehakt toe en bak het in 3-5 minuten rul.
Voeg de paprika toe samen met de gemalen komijn, oregano, gerookte paprikapoeder, chilipoeder en cayennepeper.
Voeg de gezeefde tomaten, de kidneybonen, de suiker en zout en peper toe. Laat alles op een laag vuur 45 minuten sudderen (met het deksel op de pan). Af en toe roeren.
Proef en bepaal of er meer chilipoeder of zout en peper in mag. Voeg ook de cacaopoeder toe. Laat de chili nog tien minuten koken.
Serveer met rijst, tortilla’s of maïsmuffins, ijsbergsla, een beetje zure room en salsa.