Probeer dit stevige gerecht van romige aardappelschijfjes met spek en prei als het buiten koud en guur is. Heerlijk met een volle Merlot!
Tips:
-Lekker met veldsla.
-Laat spek en prei weg en serveer als bijgerecht bij vlees en groenten.
-Snij de aardappels zo dun mogelijk.
-Gebruik een ronde ovenschaal van ca. 24 cm.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C en wrijf een ovenschaal in met een halve knoflookteen. Vet de schaal in met boter. Borstel de aardappels onder de kraan schoon, schil en en snij ze in zeer dunne plakjes. Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder vet in 2 minuten. Voeg daarna de prei toe en bak nog 2 minuten mee. Verwarm intussen de room een melk samen met de rest van de knoflook (uitgeperst), nootmuskaat, Dijonmosterd, zout en versgemalen peper. Voeg de aardappelplakjes toe en kook al roerend in ongeveer 10 minuten of tot er een romige saus ontstaat. Haal de pan van het vuur af en roer het spek en de prei erdoor. Schenk het mengsel in de ovenschaal en bak in 45-50 minuten. Laat 5 minuten afkoelen voor het serveren. Heerlijk met veldsla.