aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Franse tomatentaart
PWestbeek
20-30 minuten
Simpel, zomers!
Bereidingswijze
Oven op 200°C voorverwarmen en een bakplaat met bakpapier bekleden.
Het bladerdeeg op het bakpapier uitrollen en met een vork overal gaatjes prikken.
Besmeer met de tapenade. Beleg met de tomaten en bestrooi met de kappertjes en thijm.
Bak de taart in 20 minuten.
Serveer warm met een salade en een koude rosé.
Ingrediënten
voor 4 personen
rol bladerdeeg
3-4 rijpe tomaten, dun gesneden
2 el tapenade
2 el kappertjes
verse thijmblaadjes
fleur de sel en versgemalen peper, naar smaak
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Aziatische zoetzure kip
Pittige en zoet tegelijk, deze Aziatische kip is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. Tips: -Als je de saus maakt, is deze licht bruin en dun, maar schrik niet! In de pan dikt hij in.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
In melk gegaarde rollade
Dit recept maakt deel uit van een driegangen kerstmenu met als voorgerecht een risotto met pompoen en spek, als hoofdgerecht een rollade en als nagerecht een Panna cotta met frambozencoulis.
meer...
zitizitoni
Langer dan 1 uur
Chili con Carne
Algemene misvatting omtrent het alom gekende gerecht Chili Con Carne is dat het een Mexicaans gerecht betreft. De oorsprong ervan is echter in Texas, tegen de Mexicaanse grens te vinden.
meer...
Sidfrisjes
30-60 minuten
Quiche Lorraine
Als ik deze quiche eet, denk ik vaak terug aan toen ik mijn eerste quiche lorraine proefde in een Franse salon de thé in de Elzas. Serveer de quiche met een groene salade en een Pinot Blanc.
meer...
PWestbeek
Langer dan 1 uur
Pasta alla Norma
Pasta is iets wat ik meerdere keren per week maak. Niet alleen omdat ik gek ben op Italiaans eten, maar omdat pastagerechten vaak eenvoudig maar toch lekker, gezond en gevarieerd kunnen zijn.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Draadjesvlees
Soms probeer ik mijn eigen draai te geven aan Nederlandse klassiekers- zoals dit draadjesvlees, waarin ik geen water gebruik, maar wijn.
meer...
PWestbeek
Langer dan 2 uur
Schelvisfilet met citroensaus
Vis als hoofdgerecht lijkt misschien een uitdaging, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Wil je iets bijzonders op tafel zetten, maar niet te lang in de keuken staan, dan biedt dit recept...
meer...
zitizitoni
10-20 minuten
Kip op Jagerswijze
Er bestaan talloze variaties op 'pollo alla cacciatora'. Met of zonder tomaten, met rozemarijn of met oregano, met veel knoflook of met weinig knoflook enzovoorts.
meer...
zitizitoni
Langer dan 2 uur