De Franse versie van een tosti, de croque-monsieur, is een geliefde snack. In het Frans heet zo’n snack ‘casse-croûte’ en wordt vaak rond vier uur gegeten tijdens de ‘pause gourmande’. De croque-madame is bijna identiek aan de croque-monsieur. Het enige verschil? Een heerlijk gebakken eitje!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt 50 g van de boter in een klein pannetje en kwast de boter over de sneden brood. Leg 4 sneden op de bakplaat met de beboterde kant naar beneden en besmeer met een beetje Dijonmosterd. Beleg het brood met de ham en de kaas en leg de rest van de sneden (met de beboterde kant omhoog) erop. Bak de tosti’s in de oven in 15 minuten, maar keer ze voorzichtig halverwege de tijd om. Smelt intussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Haal de tosti’s uit de oven, beleg met de gebakken eieren, breng op smaak met zout en peper en serveer.