Couscoussalade met citrusdressing en munt
20-30 minuten
Als je eenmaal een couscoussalade (maakt niet uit welke) gemaakt hebt, snap je de principe en kun je dan ook eindeloos varieren. Lekker en makkelijk, zeker als de temperaturen buiten stijgen. Deze frisse salade is een basisrecept en leent zich uitstekend voor improvisaties, zo kun je andere groente gebruiken, het vegetarisch maken door geen kip te gebruiken, maar bijvoorbeeld wat gegrilde haloumi of geitenkaas of helemaal niets. Maak het jezelf naar de zin!
Ingrediënten
voor 4 personen

een kop couscous
een kop water of bouillon 
een eetlepel olijfolie
eventueel een paar draadjes saffraan1 kleine courgette
1 kleine rode ui
een handvol cherrytomaatjes
1 kipfilet
klein blikje kikkererwten 
1 citroen
1 sinaasappel
een bosje verse munt
een kwart theelepel elk van paprika, komijn en koriander
zout en peper naar smaak
een paar eetlepels goede olijfolie
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.