Net als bijna alle pasta's, is dit een snelle en makkelijke maaltijd. Ik denk dat het omschrijven van dit recept langer duurt dan het maken. Deze pasta is licht, fris en toch vullend, een snelle tractatie voor doordeweeks, maar ik zou hem ook voor een feestelijke maaltijd serveren - zo goed is hij.
Voor dit recept kun je het beste gezouten kappertjes gebruiken, ze hebben veel meer smaak en een stevigere textuur.
Bereidingswijze
Zet het water voor de pasta op met voldoende zout en kook de pasta volgens de instructies. Laat de kappertjes 5 minuten in lauw water staan en spoel ze daarna goed af.
Verwarm tegelijkertijd de olijfolie in een bakpan , voeg de garnalen en uitgelekte kappertjes af, bak al roerende 2-3 minuten. Voeg daarna de geraspte citroenschil, ongeveer 1 eetlepel citroensap en spinazie toe. Zodra de spinazie begint te slinken, kan de room toegevoegd worden. Kook het geheel op een zacht vuurtje 1-2 minuten, totdat de garnalen gaar zijn. Proef de saus en breng het op smaak met wat peper en naar gelang zout en meer citroensap.
Doe de beetgare pasta erbij, met een beetje aanhangende pastawater, omroeren en meteen serveren op voorverwarmde borden. Een glas frisse witte wijn zou er goed bij passen. Eet smakelijk!