Romige ragout met kip, champignons en groente onder een knapperige dekentje van bladerdeeg.
Bereidingswijze
Alle groente en champignons schoonmaken en snijden in stukjes van gelijke grootte. Sauteren tot ze beetgaar zijn in een eetlepel olijfolie, op smaak brengen met een beetje zout en versgemalen peper.
In een pannetje de roomboter smelten, alle bloem toevoegen en goed door elkaar heen roeren, niet laten bruinen. Steeds roerende de bouillon toevoegen samen met de tijm en even laten koken. De saus verrijken met room en fijngehakte peterselie.
De groente en in stukjes gesneden kippenvlees aan de saus toevoegen en verdelen over 4 schaaltjes, die geschikt zijn voor de oven. Als de ragout iets afgekoeld is, de schalen afdekken met uitgerolde stukken bladerdeeg. In het midden een klein gaatje maken om stoom uit te laten. Eventueel bestrijken met losgeklopte ei of een beetje room. Bakken in voorverwarmde oven op 200C tot het deeg gaar en mooi bruin is.