Probeer deze gezondere versie van de bekende Caesarsalade. De salade is gemaakt op basis van eiwitrijke quinoa, een pseudograan uit Zuid Amerika en een van de meest trendy superfoods op dit moment! Serveer de salade op grote bladeren Romeinse sla.
Bereidingswijze
Maak eerst de dressing. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde, romige dressing. Schenk de dressing in een kannetje of jampotje en zet hem in de koelkast. Breng het water met de quinoa aan de kook en laat de quinoa 7 minuten koken met het deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de quinoa nog 10 minuten nagaren in de afgedekte pan. Haal het deksel daarna van de pan en laat de quinoa goed afkoelen. Kook de eieren hard in 8-12 minuten, laat ze ‘schrikken’ onder koud, stromend water en daarna verder afkoelen. Breng de kipfilets op smaak aan beide kanten met zout en peper. Vet een grillpan in met een beetje olijfolie en grill de kipfilets in 6-8 minuten per kant. Snij de kip daarna in blokjes. Kluts de olijfolie, citroensap, oregano en zout en peper in een grote kom. Voeg de afgekoelde quinoa, pijnboompitten en in blokjes gesneden gegrilde kipfilet aan de kom toe en schep alles voorzichtig om. Pel de eieren en snij ze in plakjes. Om te serveren, leg twee bladeren Romeinse sla op elk bord. Verdeel de quinoasalade over de bladeren, schenk een beetje van de dressing over de quinoasalade, schaaf een beetje Parmezaanse kaas over elke portie en leg de plakjes ei erop. Geef de rest van de dressing erbij.