Echte feta (die tegenwoordig enkel feta mag heten als het uit Griekenland komt) gebruik ik eigenlijk alleen maar voor Griekse salade. Als ik het in een warm gerecht nodig heb, zoals in deze taart, dan vind ik ‘witte kaas’ (lees: voorheen de nepfeta) ook prima voldoen. Dit taartje is lekker met zomer- en winterbietjes, afhankelijk van het seizoen.
Bereidingswijze
Kook de bieten gaar (doe ik in de schil en met het pellen poog ik mijn handen niet teverbranden, maar dat lukt nooit) en snijd ze in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeelhet bladerdeeg over de bodem en de opstaande randen.
Bak de bodem blind, 10 minuten moet genoeg zijn.Bak ondertussen de sjalotten in de roomboter zacht. Voeg de honing toe en laat zeeven karameliseren.
Snijd de kaas in blokjes. Verkruimel het beschuitje en meng het kruim met dewalnoten.
Klop de eieren met wat peper en zout los. Meng de bieten, sjalotten, en kaas doorelkaar. Roer snel de eieren erdoor en stort de vulling in de taartvorm. Verdeel hetwalnotenkruim erover en bak de taart nu tot de eieren zijn gestold in ongeveer 20-30 minuten.