Maak deze smakelijke kipfilet ‘en papillote’, maar dan op de barbecue! De kip blijft heerlijk mals door het spek en het zuur van de kerstomaatjes.
Bereidingswijze
Leg vier vierkante vellen aluminiumfolie (40x40) op je werkvlak en kwast het midden van elk vel in met een beetje olijfolie. Dep de kipfilets goed droog met keukenpapier, breng ze rondom op smaak met de Provençaalse kruiden, zout en peper. Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes spek en leg hem daarna in het midden van een vel aluminiumfolie. Verdeel de knoflookteentjes, kerstomaatjes en olijven naast de kipfilets. Breng de twee tegenover elkaar liggende zijden van de aluminiumfolie naar elkaar toe en vouw ze drie keer om maar zorg voor een beetje ruimte over de kipfilets. Vouw dan de overige twee zijden goed dicht. Leg de pakketjes op barbecue en kook ze gedurende 30-35 minuten. Leg elk pakketje op een bord en laat ze heel even staan. Knip ze dan voorzichtig open, maar pas op voor de hete stoom! Serveer met aardappelpuree of stokbrood en een rucolasalade.