Pittige en zoet tegelijk, deze Aziatische kip is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken.
Tips:
-Als je de saus maakt, is deze licht bruin en dun, maar schrik niet! In de pan dikt hij in.
-Maak een dubbele hoeveelheid en vries de helft in. Handig als je trekt krijgt in afhaalchinees!
-Gebruik nasi-bamivlees of kalkoen in plaats van kip.
Bereidingswijze
Kluts ananasvocht, honing, rijstwijnazijn, sojasaus, gemberpoeder, maizena, ketchup en water in een maatbeker. Bestrooi de blokjes kip met de bloem en breng op smaak met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip met het chilipepertje op een middelhoog vuur in 5 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, paprikablokjes en saus toe en laat het gerecht 7 minuten afgedekt koken, maar roer af en toe. Roer de ananasblokjes en het wit van de bosuitjes erdoor en laat nog 5 minuten meekoken. Serveer met noedels of rijst en bestrooi met de sesaamzaadjes en het groen van de bosuitjes.