Laat de boter zacht worden. Mix de zachte boter in een kom en voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix tot een glad geheel.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en blijf continu mixen.
Voeg de melk toe aan het beslag.
Roer er als laatste de bloem met een spatel doorheen tot al het bloem is opgenomen.
Doe de chocolade in een stevig plastic (diepvries)zakje en sla kleine stukjes (met behulp van een deegroller). Meng de stukjes chocolade en de sinaasappelrasp goed door het beslag.
Beboter een tulbandvorm en bestuif met een beetje bloem. Giet het beslag erin en bak in circa 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Check of de tulband gaar is door er met een satéprikker in te prikken: de prikker moet droog aanvoelen.
Laat de tulband goed afkoelen. Haal hem uit de vorm en zet hem voor je gaat glazuren, nog even in de koelkast.
Maak glazuur door het water beetje voor beetje te mengen met de poedersuiker tot je een dik en glanzend papje hebt (roer met een
spatel en niet met een garde, want daar blijft het glazuur teveel aan
vastplakken). Bestrijk de tulband met het glazuur: het mag lekker
druipen! Besprenkel met de decoratie en laat de glazuur minimaal een uur uitharden.
Kinderkerstmenu 2012: