aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Zalmmousse met komkommer
houthaeve
10-20 minuten
Feestelijk
Ingrediënten
voor 10 stuks
1/3de van een komkommer
250 gram wilde zalm uit blik
1 sneetje gerookte zalm
3 el mascarpone
lompviseitjes
1 limoen
Bereidingswijze
Snij met een dunschiller 10 gelijke slierten van ong 10 cm van de komkommer
Snij de rest van je stuk komkommer in kleine blokjes
Snij de zalm ook in gelijke slierten
Meng de komkommerblokjes met el mascarpone, limoensap en de zeste, peper en zout en verdeel over 10 glaasjes
Meng de zalm met 2 el mascarpone en kruid af met peper en zout
Spuit het mengsel met een zak over de komkommerblokjes
Leg er wat lompviseitjes bovenop
Leg de komkommersliert op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker. Werk de glaasjes hiermee af
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Gevulde champignons met spek
Borstel de champignons schoon en snij het steeltje eruit.Meng de roomkaas, (zeer) fijngesnipperde rode ui en de BBQ saus door elkaar.Vul de champignons met dit mengsel.
meer...
Jokke
20-30 minuten
Mousse van gerookte makreel
Een smaakvolle mousse van gerookte vis (ook forel kan gebruikt worden). Serveren met sla, cornichons, ui, en knapperig geroosterde brood.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Camembert uit de oven
Deze Normandische koemelkkaas kan met doosje en al de oven in. Je krijgt dan een smeltend kaasje waarin je stukjes brood of groenten kan dippen. Een soort mini-fondue!
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Frittata met gecarameliseerde uien en rode paprika
Een heerlijke brunchgerecht voor een luie zondag! Serveer met geroosterd brood.
meer...
PWestbeek
20-30 minuten
Arme lui's gravad lax
Het idee voor dit gerecht heb ik opgepikt bij de Two Fat Ladies, van wie ik zeker een grote fan ben. Wel een eigen twist aan gegeven en hier is het, gemarineerde makreel.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Glaasje taboulé met zalm
Leg de bevroren zalm in een ingeboterde ovenschotel, kruid met peper en zout en laat afgedekt met folie gedurende 10 minuten garen in de microgolfoven op 700 watt.
meer...
Chris
10-20 minuten
Gemarineerde zalm
Dit recept is een variatie op gravadlax, zo geliefd in scandinavische landen. Ik vind het lekkerder dan gerookte zalm op een broodje besmeerd met roomkaas, gegarneerd met bieslook, rode ui en...
meer...
BGastronome
Langer dan 2 uur
Hapje tonijn met cottage cheese
Dit hapje werd tijdens de voorbije feesten zeker gesmaakt door onze gasten. Het is eenvoudig vooraf te bereiden en het oogt mooi.
meer...
Chris
20-30 minuten