aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Zalmmousse met komkommer
houthaeve
10-20 minuten
Feestelijk
Ingrediënten
voor 10 stuks
1/3de van een komkommer
250 gram wilde zalm uit blik
1 sneetje gerookte zalm
3 el mascarpone
lompviseitjes
1 limoen
Bereidingswijze
Snij met een dunschiller 10 gelijke slierten van ong 10 cm van de komkommer
Snij de rest van je stuk komkommer in kleine blokjes
Snij de zalm ook in gelijke slierten
Meng de komkommerblokjes met el mascarpone, limoensap en de zeste, peper en zout en verdeel over 10 glaasjes
Meng de zalm met 2 el mascarpone en kruid af met peper en zout
Spuit het mengsel met een zak over de komkommerblokjes
Leg er wat lompviseitjes bovenop
Leg de komkommersliert op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker. Werk de glaasjes hiermee af
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Arancini – Siciliaanse rijstballen
‘Arancini’ zijn een Siciliaanse specialiteit die je op het hele eiland kunt verkrijgen. Er zijn verschillende recepten voor deze gefrituurde ballen van rijst, hieronder vind je hoe ik ze altijd...
meer...
zitizitoni
Langer dan 2 uur
Thaise viskoekjes
In het Thais heten deze smakelijke viskoekjes thod man pla. Ze zijn ze een van de meest populaire voorgerechten op het menu in Thaise restaurants en ook een geliefd ‘streetfood’ in Thailand.
meer...
PWestbeek
30-60 minuten
Mousse van gerookte makreel
Een smaakvolle mousse van gerookte vis (ook forel kan gebruikt worden). Serveren met sla, cornichons, ui, en knapperig geroosterde brood.
meer...
BGastronome
0-10 minuten
Koude kaas-uientaart
Mijn moeder maakt al zover ik mij kan herinneren lekkere hartige taarten die vooral koud en in dunne punten erg lekker zijn. Je kunt de taart een dag van tevoren maken.
meer...
annemieke
Langer dan 1 uur
Minikopje garnalensoep
Een minikopje van dit heerlijke soepje is zonder twijfel een gesmaakt voorafje. Als voorgerecht is deze hoeveelheid voldoende voor 4 personen.
meer...
Chris
20-30 minuten
Camembert uit de oven
Deze Normandische koemelkkaas kan met doosje en al de oven in. Je krijgt dan een smeltend kaasje waarin je stukjes brood of groenten kan dippen. Een soort mini-fondue!
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Mozzarella in carrozza
Snijd de korst van de boterhammen. Snijd de mozzarella in plakjes.Snijd de boterhammen diagonaal doormidden en beleg de helft ervan met mozzarella en ansjovis.
meer...
zitizitoni
10-20 minuten
Witteboontjespate met zongedroogde tomaten
Een smaakvol vegetarisch gerecht, lekker voor op de brood of als borrelhapje met crackers en rauwkost.
meer...
BGastronome
0-10 minuten