Koude kaas-uientaart
Langer dan 1 uur
Mijn moeder maakt al zover ik mij kan herinneren lekkere hartige taarten die vooral koud en in dunne punten erg lekker zijn. Je kunt de taart een dag van tevoren maken. Ik maak deze taart vaak voor op feestjes. Als je dikkere punten snijdt, kun je het ook prima als hoofdgerecht eten, met een groene salade ernaast.
Ingrediënten
voor 1 stuks

250 g witte of gele en rode uien, in dunne halve ringen gesneden
250 g belegen (extra belegen kan ook) kaas, grof geraspt
1 el balsamico
1 tl oregano
1 tl tijm
1 el passata
2 el bloem
6 eieren, geklutst
5 of 6 plakjes bladerdeeg
1 klein vierkant blokje groentenbouillon of 1/2 van een grotere zwarte peper uit de molen
roomboter en olijfolie
lage bakvorm van ong. 26/28 cm doorsnede, 2 cm hoog
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.