Een eenvoudig, maar elegant nagerecht. De drie elementen maken het geheel compleet: knapperige karamel en walnoten, zoet-zure warme druiven en romige mascarpone.
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen tot 230C. De druiven wassen, afdrogen, in kleinere trosjes knippen en goed omwentelen in de mengsel van walnootolie en 1 eetlepel honing. Op de bakplat leggen en ongeveer 10 minuten bakken in de oven, totdat de druivenvelletje begint te barsten. Warm houden.
In een pannetje de suiker laten karameliseren, als het licht amberkleurig is, de noten toevoegen en het mengsel op een bevochtigde bord of een siliconen maatje overgieten in een dunne laag. Als het iets afgekoeld is, kan het voorzichtig uitgerekt worden en in stukken gesneden.
Door de mascarpone heen honing en rum (indien gewenst) roeren, niet te enthousiast, anders wordt het geen creme, maar boter.
Alle 3 elementen op een bord schikken: een paar stukjes notenkaramel, een trosje of twee warme druiven en een bolletje mascarponecreme. Eet smakelijk!