Gebaseerd op het Spaanse 'Pa amb Tomaquet', een stukje stokbrood met tomatenpulp. Simpel, vol van smaak en oh zo lekker!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 (klein) stok brood
8 grote tomaten
peper, zout
teentje knoflook
olijfolie
Bereidingswijze
- De steeltjes van de tomaten verwijderen en deze onderaan voorzien van een klein kruisje. Dompel de tomaten 10 à 15 seconden onder in kokend water (2 per keer) en verfris ze vervolgens in ijswater.
- Vel van de tomaten verwijderen, deze in 4 snijden en de waterige kern + pitjes verwijderen zodat je enkel het rode vruchtvlees overhoudt.
- Vruchtvlees prakken met een vork (met een mixer wordt het te fijn), teentje knoflook uitpersen en dit hieronder mengen.
- Stokbrood in schijfjes snijden, al dan gegrild, en serveren met de verse tomatenpulp.Voorzie tevens peper, zout alsook olijfolie zodat iedereen naar smaak kan kruiden en deppen.