De basis van elke goede biscuittaart is een luchtige hartige biscuit. Al te vaak wordt een slecht gelukte biscuit gecamoufleerd met slagroom, confituur, glazuur, chocola, fruit en andere versiering. Maar met dit recept heb je geen reden meer om te verdoezelen en is ook het hart van je taart puur dessertgenot!
Bereidingswijze
Scheid het eigeel van de eiwitten en klop de eiwitten op. Zorg dat je ze helemaal stijfgeklopt krijgt.
Meng daarna de eierdooiers met de suiker en klop 15 minuten tot je een homogeen lichtgeel mengsel verkrijgt.
Spatel dan het opgeklopte eiwitschuim voorzichtig onder het suikerig eimengsel.
Voeg de bloem en maïsbloem toe door deze beetje bij beetje boven het mengsel te zeven en te roeren, tot je een lopend stevig deeg verkrijgt. TIP: Wie een chocoladebiscuit wil maken, zeeft in
deze fase ook 100 g cacaopoeder onder het eimengsel.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet je taartvorm in met boter en besprenkel met bloem, zodat je biscuit later niet in de taartvorm blijft kleven.
Giet vervolgens het deeg in de bakvorm en bak in de oven op 175°C gedurende 35 à 40 minuten tot de biscuit goudbruin gekleurd is.
Laat na het bakken voldoende lang afkoelen alvorens je de taart begint te versieren!
VERSIERTIPS:
Biscuit met slagroom en aardbeien (of ander fruit)
Biscuit met crème au beurre
Biscuit met chocolade en fruit
Bij het garneren van de taart kun je ook binnenin de taart slagroom, crème au beurre, chocolade, fruit, enzovoort toevoegen. Snij daarvoor de biscuit doormidden en beleg tussenin naar keuze.