Een heerlijke aanvulling voor je koekjesassortiment of dessertbuffet! De pittige sinaassmaak, het krokante koekje en het pure chocoladegenot zal geen enkele zoetekauw kunnen weerstaan! 1, 2, 3, ... koekjes, en nog eentje om het af te leren.
Bereidingswijze
Voeg de zachte boter in een kom en klop met een spatel of keukenrobot tot ze smeuïg wordt.
Al roerend voeg je geleidelijk aan de suiker en de sinaasschil toe.
Roer dan de gezeefde bloem en het bakpoeder erdoorheen. Blijf roeren en kloppen tot je een homogene smeuïge deegmassa verkrijgt.
Vorm dan bolletjes deeg ter grootte van een noot. Gebruik hiervoor je handen, of twee koffielepels die je langs elkaar door beweegt.
Vet een bakplaat in met boter of gebruik bakpapier, en verwarm de oven op 190°C.
Leg de bolletjes op de bakplaat. Plet de bolletjes daarna met een natte vork of natte hand, zodat het deeg niet aan de vork of je handen blijft kleven.
Plaats de sinaaskoekjes een 8-tal minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen (best op een rooster).
Hak ondertussen de chocolade fijn en smelt de stukjes (au bain-marie of in de microgolfoven).
Dop dan telkens de helft van een sinaaskoekje in de gesmolten chocola en laat stollen op een vel bakpapier.
Plaats de koekjes tot slot nog een laatste keer in de koelkast gedurende 10 tot 15 minuten.
Nog even geduld, en smullen maar!