Vegetarisch kerstmenu
☆
Stelline gevuld met pompoen, ricotta en pijnboompitten
☆
Kleurrijk groentebrood met radicchio &
frisse salade met granaatappel en geitenkaas
☆
Kaasplankje met vijgenrolletjes
Was en droog de sla (in slacentrifuge). Snij de bladeren grof.
Schil de sinaasappels:
Snijd eerst de onder- en bovenkant van de sinaasappel af. Snijd vervolgens de schil inclusief het wit van de sinaasappel af. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Pers de restanten van de sinaasappels uit door er in te knijpen (vang hierbij het sap op in een kommetje.
Rooster de walnoten enkele minuten in een droge hete koekenpan. Hak ze grof.
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekepan tot ze licht beginnen te kleuren (haal ze vervolgens uit de pan anders kunnen ze verbranden in de pan die nog een tijdje heet blijft).
Maak de dressing:
Meng alle ingrediënten van de dressing én de helft van de sap van de sinaasappels door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout/ sinaasappelsap/ azijn/ olijfolie.
Meng alles voor het serveren door elkaar en voeg nog een snuf zout toe.