Rillettes de porc
Langer dan 2 uur
Ik ben dol op kookboeken en een van mijn meest gekoesterde bezitten wat kookboeken betreft is Larousse Gastronomique, ooit heb ik het tweedehands op de kop getikt. Sindsdien blader ik er graag doorheen en gebruik ik het als een referentiekader voor de klassieke gerechten. Zo zocht ik naar een recept van carnitas en toen moest ik denken aan hun France neefje, rillettes de porc. En natuurlijk trof ik er een recept voor in de Larousse, rillettes de tours. Nu heb ik moeite met het klakkeloos volgen van recepten; er valt weinig te twijfelen aan de adviezen en aanebevelingen van Larousse, maar wat moet ik met alle creatieve ideeen die in me zomaar opkomen? Hier is het resultaat, veel van Larousse en een beetje van mij.
Ingrediënten
voor 10 personen

1 kg niet te magere varkensvlees, zoals varkenslappen of schouderkarbonade, ontdaan van de been
400 g krabbetjes (vette stukken varkensvlees met ribben)
bouquet garni
6 theelepels zout
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten