Al gauw grijpen we terug naar pakjes uit de winkel om instant pudding te maken. We vergeten de smaak van overheerlijke verse pudding, die niet zoveel meer tijd vraagt. Dus weg met die puddingpakjes, en ga zelf aan de slag met dit eenvoudige recept!
Bereidingswijze
- Snij de vanillestokjes doormidden en schraap de zaadjes eruit.
- Breng 500 ml halfvolle melk aan de kook en voeg de uitgeschraapte vanillezaadjes toe.
- Giet 250 ml koude melk in een kom en voeg de maïzena toe. Roer goed tot de maïzena is opgelost.
- Voeg het maïzenamelkmengsel toe aan de hete melk. Blijf goed roeren, ook in de rand van de pot!
- Al roerend voeg je ook de witte suiker en room toe.
- Laat het geheel zo’n 1 minuut stevig doorkoken en breng de pot dan van het vuur. Je pudding is klaar!
- Bedek de bodem van je puddingpotjes met speculaas en giet er de pudding over. Wie wil, kan meerdere laagjes speculaas maken, waarover telkens een laagje pudding gegoten wordt.
- Echte zoetekauwen kunnen ook nog bruine suiker bovenop de pudding strooien.
Overheerlijk om onmiddellijk warm te eten, maar ook een geslaagd koel dessert als je de pudding even laat afkoelen en nog een tijdje in de koelkast plaatst. Smakelijk smullen maar!
TIP: Let op dat je pudding niet aanbrandt. Een handig trucje is de maïzena dus niet in één keer met alle melk te koken. Maar een deel op te lossen in koude melk en die al roerend toe te voegen aan de kokende melk. Roeren, roeren, en nog eens roeren!