Polentafrieten kun je maken als je wat opgestijfde polenta over hebt. Maar natuurlijk kun je ze ook gewoon maken, omdat ze zo lekker zijn. Ook fijn met een zelfgemaakte aïoli erbij of wat paprikapoeder erover.
Bereidingswijze
Doe het maisgriesmeel in een pan met dikke bodem. Voeg zout, oregano en het water toe. Breng het nu aan de kook en blijf goed roeren. In ongeveer drie kwartier tot een uur tijd krijg je nu een dikke massa. Verlaat het fornuis niet, want je moet steeds roeren om aanbranden te voorkomen.
Roer er op het laatst de kaas en de boter door.
Vet de bakvorm in met boter. Stort de polenta erin en egaliseer de massa met de achterkant van een natgemaakte lepel. Doe dit snel, want de polenta stijft rap op. Druk goed aan.
Laat de polenta enkele uren opstijven en snij er dan frieten van.
Verwarm de olie in een frituurpan op tot 180 graden. Bak ze in kleine porties goudbruin, anders plakken ze in de pan aan elkaar. Strooi er nog wat zout over.